to top

Vijesti

20.04.2015

Cloud Standards Coordination - Phase 2

CSC Phase 1 odrađena je 2013. i primarno je adresirala plan razvoja Cloud Computing standarda. Rezultat je javno objavljen u prosincu 2013. na radnom predavanju Europske Komisije, a konačno je izjvešće (CSC Final Report) raspoloživo na...

CSC Phase 1 odrađena je 2013. i primarno je adresirala plan razvoja Cloud Computing standarda. Rezultat je javno objavljen u prosincu 2013. na radnom predavanju Europske Komisije, a konačno je izjvešće (CSC Final Report) raspoloživo na: http://ec.europa.eu/digital-agenda/en/news/cloud-standards-coordination-final-report

CSC Phase 2, pokrenuta u veljači 2015. adresira neka od preostalih otvorenih pitanja iz faze 1 uz punu podršku Europske Komisije da se to završi. Taj projekt provode eksperti pod ugovorom ETSI.

CSC Phase 2 uglavnom adresira kupce Cloud Computing usluga s njihovim zahtjevima i prioritetima vezanim uz Cloud. Nadalje, provjeriti će se zrelost Cloud Computing standarda i vrednovati će se kako standardi mogu podržati prioritete kupaca Cloud Computing usluga. 

Za podršku tih ciljeva unutar CSC Phase 2 kreirano je ispitivanje za prikupljanje povratnih informacija iz Cloud Computing zajednice u smislu potreba, ciljeva, izazova te područja rizika i zabrinutosti u tipičnim Cloud Computing scenarijima te za vrednovanje percipirane zrelosti Cloud Computing standarda. 

Istraživanje je usmjereno prema sadašnjim i budućim Cloud kupcima u privatnom i javnom sektoru, prema SME, ali jednako i prema velikim organizacijama u svim vertikalnim sektorima. Svi ostali dionici iz cijeloga Cloud Computing eko-sustava (npr. pružatelji Cloud Computing usluga) također su pozvani na odgovor. 

Ispitivanje je dostupno na: https://www.surveymonkey.com/s/CSCphase2

Prepoznajući Vas kao člana Cloud Computing zajednice, tražimo Vašu podršku pri distribuciji ispitivanja pojedincima unutar Vaših organizacija, a na Vašu korist. Čineći tako, pomažete nam osigurati najbolji mogući rezultat u smislu odgovora relevantnih Cloud korisnika. 

Prihvaćena je stroga politika privatnosti/povjerljivosti: odgovori unutar ispitivanja biti će dijeljeni i korišteni samo između eksperata ETSI CSC Phase 2. Objavljeni će biti agregirani skupni rezultati.