to top

O nama

EuroCloud je neovisna neprofitna udruga s dvije organizacijske razine kojoj lokalna nacionalna organizacija svake europske zemlje može podnijeti zahtjev i biti članom dokle god poštuje Statut EuroCloud udruge.

EuroCloud Hrvatska

Krajiška 27, 10000 Zagreb, Hrvatska

uprava@eurocloud.hr

EuroCloud ima organizacije članice iz Hrvatske, Austrije, Češke, Slovačke, Njemačke, Italije, Luksemburga, Rumunjske i Švicarske. Predsjednice / predsjednici organizacija iz tih zemalja članovi su vijeća EuroCloud Europe.

EuroCloud Europe a.s.b.l.
L1013

Luxembourg, 7, Rue Alcide de Gasperi. Luxembourg
contact@eurocloud.org

To top

Uprava

Članovi Uprave EuroCloud Hrvatska su:

Predsjednik:

  • Krešimir Kristić

Dopredsjednici:

  • Tihomir Periša, zamjenik predsjednika, dopredsjednik za ICT
  • Vladimir Olujić, dopredsjednik za korporativno članstvo
  • Bojan Hadžisejdić, dopredsjednik za međunarodnu suradnju
  • Boris Žitnik, dopredsjednik za istraživanja i organizaciju
  • Marko Gulan, dopredsjednik za EuroCloud Award

Članovi Uprave EuroCloud Europe su:

Predsjednik Uprave:

  • Dr. Tobias Höllwarth (AT), President of the Board

Dopredsjednici:

  • Juraj Zelenay (SK), Vice President (CFO)
  • Krešimir Kristić (HR), Vice President (Secretary)

Da bi djelovali kao pravi Europski igrač, svi razvijani programi - kao što su ECE Kongres, Nagrada – smišljene su kao europske aktivnosti u kojima svi članovi uprave igraju svoju ulogu, aktivno ili pasivno.

Ti europski programi snaga su EuroCloud organizacije kao cjeline - poštovanje lokalnih kultura združeno sa željom promicanja pravoga europskog duha.

Vizija EuroCloud Europe

EuroCloud vidi Cloud Computing kao jedan od najvažnijih pokretača društva utemeljenog na znanju, u kojemu su fizički resursi optimizirani, a dijeljenje resursa je uobičajeno.

EuroCloud vjeruje da će u svijetu u kojem stvari postaju inteligentne, u kojem usluge postaju virtualne, u kojem mobilni pristup smanjuje utjecaj na okoliš, gdje su podaci zlata vrijedni, Cloud Computing biti glavni pokretač koji će omogućiti prikupljanje, obradu, spremanje i isporuku znanja.

 EuroCloud shvaća Cloud Computing kao dio trajne industrijske revolucije koja daje početnicima te malim i srednjim poduzećima pristup IT uslugama vrhunske kvalitete, dok istovremeno velike organizacije ostvaruju još kvalitetnije IT usluge računalstva u oblaku.

Oblak je platforma koja omogućuje stvaranje i isporuku potpuno novih digitalnih usluga. Dakle, Cloud Computing mijenja igru iz temelja.

Misija EuroCloud Europe

EuroCloud Europe je paneuropsko središte, u potpunosti od dobavljača neutralna mreža dijeljenja znanja između kupaca i pružatelja usluga računalstva u oblaku, start-up tvrtki i istraživačkih centara. EuroCloud održava stalan otvoreni dijalog sa svim partnerima za stapanje IT i poslovnog okružja.

EuroCloud širi informacije o novim poslovnim modelima i mogućnostima, posebno za mala i srednja poduzeća te potiče razvoj Europskog digitalnog jedinstvenog tržišta.

EuroCloud gradi snažne odnose s lokalnim vladama i Europskom Komisijom te podržava poticajno okružje za razvoj i rast računalstva u oblaku.

Vrijednosni stavovi EuroCloud Europe

EuroCloud donosi orijentaciju, smjernice i najbolje prakse, kao i pružanje usluga podrške, poput primjerice povezivanja i razmjene znanja kupaca i pružatelja usluga računalstva u oblaku širom Europe.

EuroCloud pomaže pružateljima i kupcima usluga računalstva u oblaku pri migraciji te pri izgradnji inovacija računalstva u oblaku prema europskim kvalitativnim vrijednostima za globalnu uporabu.

EuroCloud preuzima aktivnu ulogu u razvoju tržišta usluga računalstva u oblaku te je predan inovacijama, kvaliteti i standardima pomažući uspostavi povjerenja i na strani kupca i na strani isporučitelja usluga.

To top

Kontaktirajte nas

Iako je EuroCloud organizacija računalstva u oblaku, udruga ima sjedište u Luksemburgu:

EuroCloud Europe a.s.b.l.
L1013
Luxembourg, 7, Rue Alcide de Gasperi. Luxembourg
contact@eurocloud.org

To top

Pridružite se

EuroCloud je aktivno prisutan u cijeloj Europi. Posjetite područje organizacije pojedine zemlje za kontakt o detaljima udruge zemalja članica.

Ako se želite pridružiti jednoj od organzacija zemalja, molimo ispunite pristupne podatke.

Za daljnje informacije o posebnim upitima, molimo da nas kontaktirate.

Join request EuroCloud

Company Data
Contact Person

To top

Države

EuroCloud gradi jake odnose s lokalnim vladama i Europskom Komisijom te podržava stimulirajuće okružje za razvoj i rast računalstva u oblaku.   

To top

EuroCloud Hrvatska

Popis članova EuroCloud Hrvatska
Naziv / Ime Datum pristupanja Uloga
Krešimir Kristić 25.05.2015. osnivač, Predsjednik udruge, CEO
Tihomir Periša 25.05.2015. osnivač, Zamjenik predsjednika udruge, CTO
Ivan Serdarušić 25.05.2015. osnivač, CFO
Domagoj David Kristić 25.05.2015. osnivač
Tihomir Cirkvenčić 05.11.2015. član
Marko Gulan 15.01.2016. član
Boris Žitnik 25.01.2017. član

To top